Välkommen!

Linedance Helsingborg är en ideell förening med glada och välkomnande medlemmar.

Information om våra kurser, kursavgifter och betalningsalternativ hittar du under Kurser.

Har du frågor kan du komma i kontakt med oss under Kontakt.


Kurslokalen i Viktoriahuset.
Parkeringsplatser hittar ni om ni fortsätter västerut längs byggnaden, sväng vänster genom grinden.

Bankgiro för betalning av kursavgift: 5488-0166.
Du kan även använda Swish, då skickar du pengarna till nummer 123 695 45 80

 

Danskvällar och annat kul vårterminen 2018

Terminen startar den 28/1 med öppet hus och slutar 20/5 med en gemensam avslutning. Däremellan blir det en massa kurser men även danskvällar, årsmöte och inställda kursdagar.

Söndagar

20/5 Prova på och danskväll 17:00 – 21:00
25/2 Ingen kurs
18/3 Årsmöte med danskväll 17:00 – 21:00
1/4 Påskdans
20/5 Gemensam avslutning

Torsdagar

22/2 Danskväll för Fortsättning II/III
15/3 Danskväll för Grundkurs, Grundkurs Fortsättning, Fortsättning I, Fortsättning Evergreen
29/4 Ingen kurs

Vårens kurser

Kursschemat ser lite annorlunda jämfört med våren. Fortsättning II flyttar ihop med Fortsättning III på torsdagen.

Som kompensation kommer vi att köra 40 minuter efter Fortsättning I som riktar sig till de som åker runt på danskvällar. Här blir det snabbutlärning av populära danser som inte får plats på kurserna, danserna kan vara gamla eller nya.

Nivån kommer att vara Beginner till lätt Intermediate. Så lättare Fortsättning II-danser kan platsa här. Det kommer bli mer improviserat än våra andra kurser, de som är på plats får stora möjligheter att påverka innehållet.

Fortsättning Evergreen kör vidare med floorfillers från förr. Fokus ligger fortfarande på danser från de lägre nivåerna.

Kurser våren 2018

Söndagar
16:00 -17:00 Grundkurs
17:05 – 18:25 Grundkurs Fortsättning
18:30 – 19:50 Fortsättning I
19:55 – 20:35 Workshop önskedans

Torsdagar
17:45 – 19:05 Fortsättning Evergreen
19:10 – 20:30 Fortsättning II/III

Verksamhetsplanen för 2018

Vi planerar att hålla 13 danstillfällen/kurs för våra medlemmar per termin under våren och hösten förutom terminsavslutningen. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att ”prova-på” inför varje terminsstart för att erbjuda nya intresserade att få testa och bli inspirerade av linedance! Det är jätteroligt att se hur vi blir fler medlemmar och dansare för varje termin! Linedance är kul!! 😊

7 styrelsemöten, 2 medlemsmöten samt 1 årsmöte är också planerat för året.
Vi träffas för gemensamma danskvällar i anslutning till prova-på-tillfällen samt årsmöte och terminsavslutningar. Någon extrainsatt danskväll då och då ska också bokas in under året, så håll utkik efter datum både på vår hemsida men även på Facebook!

Från och med vårterminen 2018 kommer sista kursen på söndagar, fortsättning 2, att bli kortare (40 minuter istället för 80 minuter) och få ett lite annorlunda innehåll som vi tror kommer att uppskattas av er dansare. Det kommer inte att vara kurs i vanlig mening utan workshop för nya och gamla danser som dansas ute, exempelvis på Haciendan. Medlemmar har möjlighet att önska danser man vill damma av/lära sig. Kursen riktar sig främst till dem som är ute på danskvällar, men alla är naturligtvis hjärtligt välkomna!

Vi vill försöka uppmuntra våra medlemmar att våga dansa linedance även utanför vår kursmiljö. Passa gärna på att samåka till olika intressanta evenemang. Tipsa gärna varandra när det händer något spännande som fler kanske kan vara intresserade av!

Vi planerar att fortsätta utveckla våra profilkläder för att göra oss mer synliga bland annat på dansgolvet runt om där vi dansar. Nya tryckmatriser är nu beställda och redo för tryck på det vi önskar. Arbetet att hitta nya och bra prylar att profilera oss med är ständigt aktuellt. Alla medlemmar är välkomna att komma med förslag på vad ni önskar att visa upp vår fina logga på.

I nuläget har vi tagit en paus med utlärning för privatpersoner och företag på olika events, som ni kanske har upptäckt på hemsidan och återkommer om vi kommer att ta upp det igen under det kommande året.

För övrigt hoppas vi på ett riktigt härligt 2018 tillsammans med mycket glädje och dans!

Väl mött under 2018!
Tünde Hansen
Ordförande
LineDance Helsingborg