Kursnivåer hösten 2018

LineDance Helsingborg erbjuder 6 kurser hösten 2018.

Grundkurs

Instruktör Thomas
Söndagar 16:00 – 17:00

Har du aldrig dansat Linedance eller tror du att du inte kan dansa överhuvudtaget? Då är Grundkursen rätt kurs för dig. Vi dansar populära danser från hela världen och du lär dig grundläggande stegkombinationer och begrepp inom Linedance.

Grundkurs Fortsättning

Instruktör Thomas
Söndagar 17:05 – 18:25

Grundkurs fortsättning vänder sig till dig som gått Grundkursen, men även till vana dansare som vill öva grunderna inom Linedance. Här lär du dig lite mer avancerade grundsteg och kombinationer, men basen är det du lärt dig i Grundkursen. Till skillnad från Grundkursen som börjar om på nytt vid terminsstarten rullar Grundkurs Fortsättning på precis som Fortsättning I, II & III. När man känner för mer utmanande danser går man vidare till Fortsättning I.

Fortsättning I

Instruktör Madeleine
Söndagar 18:30 – 19:50

Kursen för dig som känner dig säker på grunderna och vill ha nya utmaningar. Danserna innehåller fler steg och en del nya mer krävande stegkombinationer. Eftersom vi ska hinna med fler steg på samma tid blir även utlärningstakten snabbare. Musiken är något mer krävande både när det gäller rytm och uppbyggnad.

Söndagsworkshop

Instruktör Thomas
Söndagar 19:55 – 20:45

En snabb utlärning av en dans som dansas ute på danskvällar, kan vara en gammal dans likväl som alldeles ny. Nivån är från Fortsättning I till Fortsättning II. Kursen riktar sig till de som frekventerar danskvällar och vill utöka repertoaren.

Observera att detta är en bonusutlärning och att Thomas inte förbereder utlärningen innan. Ofta kommer Thomas lära sig dansen samtidigt som resten av rummet.

Fortsättning II

Instruktör Thomas
Torsdagar 18:00 – 19:20

När du känner att du behärskar danserna på Fortsättning I så kan du gå vidare till Fortsättning II. Här är danserna längre och tempot i utlärningen högre. Danserna baseras fortfarande på grundsteg och stegkombinationer som förekommit i de andra kurserna, men ofta på ett lite annorlunda sätt vilket gör att danserna känns roliga och utmanande.

Fortsättning III

Instruktör Thomas
Torsdagar 19:25 – 20:45

När du känner att du behärskar danserna på Fortsättning II går du till Fortsättning III. Fortfarande är det grundstegen som gäller men danserna är långa eller har andra utmaningar som kräver dansvana för att klara av. Men fortfarande är det att ha kul som står i fokus.


Kommentarer

Lämna ett svar